Yvonne bekijkt haar aantekeningen“Wat heb je vandaag gedaan?”, is geen misplaatste nieuwsgierigheid. Dat vindt Yvonne V., begeleidster wonen Bartiméus in Zeist. “Ouders hebben er recht op dat te weten. Als hun zoon of dochter dat niet of niet gemakkelijk kan melden, moeten zij kunnen vertrouwen op de rapportage vanuit Bartiméus.” Yvonne gebruikt voor die rapportage aan ouders, leerkrachten en activiteitenbegeleiding Schriftje.nl. “Die dagelijkse rapportage is nuttig voor de voortgang, prettig voor de communicatie – vooral met de ouders, die hun zoon of dochter immers aan ons toevertrouwen – en eigenlijk ook noodzakelijk in een organisatie waar professionaliteit en kwaliteit van leven bovenaan staan.”

Schriftje.nl de digitale vorm van het papieren schriftje

Schriftje.nl doet precies wat de naam al aangeeft: het is een digitaal schriftje zoals we dat kennen van het papieren schriftje. Door deze nieuwe vorm beschrijven de begeleiders, ouders en leerkrachten veel sneller, eenvoudiger en geïllustreerd wat belangrijk is. Door schriftje.nl wordt de overdracht simpel en blijft de communicatie tussen begeleiders van Bartiméus en ouders optimaal.

Met schriftje.nl is het helder communiceren

Yvonne: “Ik schrijf dagelijks wat we doen en voeg sinds kort ook foto’s en filmpjes toe. Ik probeer in de beschrijving concreet te vertellen over de zaken die van belang zijn: sanitaire zaken dus, emotionele constitutie en andere cruciale onderwerpen voor collega-begeleiders en ouders ‘op afstand’. Ik zeg bewust concreet, want dat voorkomt onzekerheid en miscommunicatie. Geen vage zinnen dus maar helder geformuleerd.
Daarnaast vertel ik over de onderwerpen waarmee de communicatie met de jongvolwassene kan worden opgestart, zeker met degene die dat niet of moeilijk zelf kan vertellen. “Wat hebben we gisteravond gedaan? Wat hebben we gegeten? Hoe was het badmoment? Was hij of zij actief of juist niet?” Deze dagverslagen – voor alle cliënten en voor elke cliënt persoonlijk – zijn veilig te delen met de bevoegde lezers door 1 druk op de knop. Voor gescheiden ouders is dit digitale schriftje ten opzichte van het papieren schriftje ook een verbetering: zij kunnen beiden inloggen.

“Door de concrete verslagen te lezen weet je veel beter in te spelen op de situatie. Een foto van een situatie, een bordje eten of een grappig moment maakt het helemaal makkelijk de zaken te bespreken. Een foto op schriftje.nl van begeleider met de jongvolwassene helpt gewoon om het gesprek te voeren. Laatst kon een kind mij maar lastig uitleggen dat er een stagiair op de groep was geweest. Een foto van haar met de stagiair was dan een goede aanwijzing geweest!”

Schriftje.nl is aantrekkelijk van vorm en kleur. En zo gebruikersvriendelijk als het maar kan. Ik begin al vaak met mijn rapportage op een rustig momentje en maak het dan aan het eind van mijn dienst af.

“Ik vind echt dat mijn dienstverlening sterk ondersteund wordt door Schriftje.nl!”

Vragen over schriftje.nl?

Neem contact met ons op.