Marieke S. (assistent de Bosschool Bartiméus Doorn) en Jolanda de G. (moeder van Thomas, leerling de Bosschool) zijn er heel duidelijk over: Schriftje.nl is een groot succes! Op de foto die ik nam tijdens ons gesprek, zie je ze stralen. Van Jolanda krijgt Schriftje.nl een dikke 9!

Schriftje.nl doet precies wat de naam al aangeeft

Het is een digitaal schriftje zoals we dat kennen van het papieren schriftje. Door deze nieuwe vorm beschrijven de leerkrachten veel sneller, eenvoudiger en geïllustreerd wat belangrijk is voor het thuisfront. En omgekeerd.

Gebruikers aan het woord

Marieke: We schrijven dagelijks aan het thuisfront wat we overdag doen op school en voegen foto’s toe. Wat hebben we in de kring besproken? Wat behandelden we bij drama? Deze dagverslagen voor alle kinderen en voor elk kind persoonlijk zijn veilig te delen met de bevoegde lezers door 1 druk op de knop. Schriftje.nl is aantrekkelijk van vorm en kleur. En zo gebruikersvriendelijk als het maar kan. Ik zet vaak al tussen de middag wat zaken erin zodat ik later alleen de middagevenementen nog hoef toe te voegen. Zo kan de informatie al de lucht in als de kinderen nog onderweg naar huis zijn.

Jolanda: Ja, dat is het allermooiste: dat je net voordat Thomas thuiskomt, kan zien wat er gebeurd is vandaag. Bij een kopje koffie en een glas limonade aan de tafel even de dag doornemen aan de hand van Schriftje.nl. Thomas kan niet alles zeggen maar heeft houvast aan de foto’s en de informatie die ik aan hem voorlees. Mooie aanknooppunten voor wezenlijk contact over zijn dag direct bij thuiskomst.

Marieke: En ook snel even een nagekomen bericht versturen, al is het maar over de luiers die op zijn, is een handige bijkomstigheid van Schriftje.nl. Het is immers nooit al weg, zoals vroeger.

Jolanda: Ik zet regelmatig foto’s bij mijn verslag van bijvoorbeeld een fietstochtje in het weekend: zoals laatst de schapen op de weg! Daar kan de leerkracht weer op in spelen.

Omdat het allemaal zo gemakkelijk te gebruiken is, is het dagelijks contact intensief zonder dat het veel tijd kost. Voor mij is het feit dat je overal kunt inloggen, heel prettig. Ik draai nachtdiensten en zit dus wel eens in het holst van de nacht op Schriftje.nl. Super handig! En zo kan je de taken als ouders goed verdelen. Met een papieren schriftje is dit allemaal een stuk lastiger.

Fijn dat Schriftje.nl is gekomen op de Bosschool.

Je woont niet vlak bij de school dus je bent in niet de gelegenheid om zomaar even een praatje maken met de leerkrachten. Door Schriftje.nl. hebben we veel sneller contact met elkaar.

De top 3 van Schriftje.nl

Ik vraag voor de zekerheid nog even naar hun top 3 van Schriftje.nl:

  • Marieke: Je kunt in de klas sneller schrijven, je kunt het tussendoor opslaan en als je toch nog iets vergeten bent te vragen of te melden, stuur je het eenvoudig na.
  • Jolanda: Je kunt al lezen voordat hij thuis is, je kunt er elk moment in schrijven en een activiteit met foto’s illustreren.

Kort en goed, men is zeer tevreden. En dat betekent een regelrecht compliment aan de makers van Schriftje.nl en aan alle leerkrachten en ouders die het zo weten te waarderen en het intensief gebruiken. Inderdaad een dikke 9 voor iedereen!

(door: Petra Koek, Bartiméus Inclusief Advies)