schriftje.nl in Markant oktober 2012Schriftje.nl voor overdracht van foto’s, video’s en verhalen

Zoon of dochter is net met de bus naar zijn dagbesteding, schriftje in zijn tas. Dan blijkt dat de nieuwe oogdruppels niet in het schriftje vermeld staan. Wat zou het dan handig zijn als dat nog even digitaal kon.

Bartiméus heeft voor dit doel een digitaal overdrachtsschriftje bedacht: schriftje.nl. Het schriftje.nl is nooit meer kwijt, kan door alle betrokkenen in een beveiligde omgeving worden ingevuld en kan zelfs verrijkt worden met filmpjes van een bezoek aan de dierentuin of foto’s van dierbaren. Visueel gehandicapten kunnen het schriftje via de computer of tablet laten voorlezen of lezen met de brailleregel. ‘Dankzij onze digitale voorzieningen eindigden we vorig jaar hoog in de Gehandicaptenzorg 2.0 ranking van Markant. Deze nieuwste ontwikkeling willen we graag delen met andere instellingen’, zegt Petra Koek van Bartiméus Inclusief Advies. Zij zet voorzieningen van Bartiméus in, om de samenleving toegankelijker te maken.

Een aantal andere organisaties is al enthousiast met het schriftje aan de slag gegaan. Hun ervaringen zijn online via Schriftje.nl te lezen. Daar is ook een demo te bekijken, waarin de mogelijkheden worden uitgelegd.